Sirdal Resort

Dette er en av de største satsingene som har skjedd i Sirdal i nyere tid. Sirdal Resort har flere underpunkter som dere ser, men består i Sirdals største skisenter, som har deler tilrettelagt for at hele familien skal kose seg og ha det gøy. I 2014 ble det inngått samarbeid mellom Tjørhomfjellet og Ålsheia som gjør at du kan renne i hele 9 heiser, 2 barneområder og ikke mindre enn 22 nedfarter. I tillegg skjer det svært mye utvikling i området som ligger bare rett på andre siden av fjellet fra kolonihagen. Les mer om området i alle underpunktene.

 

Barneområder

Huldreheimen, eller “hjertet” i Sirdal Skisenter som de liker å kalle det, er et av to populære barneområder. Her kan de minste lære seg å stå på ski – uten at det nødvendigvis behøver å koste noe. Huldreheimen ligger lunt til og er et nydelig område med:

  • Gratis tautrekk
  • Tallerkenheis
  • Akebakke
  • Kjerag Lodge
  • Overbygget rasteplass
  • Skiutleie og egen Skiskole.

Huldreheimen er tilpasset slik at man får en perfekt læringskurve der du går fra tautrekket til tallerkenheisen. Skiskolen har også base her. Maskoten «Snøfte» bor også i Huldreheimen, han gjemmer seg ofte i skogen, men av og til kommer han frem og hilser på barna i området.

Ved kaféen i Ålsheia finner du også et barnebånd for de aller minste som også er et perfekt utgangspunkt for å starte din ferd inn i alpinverden like ved alle fasilitetene på Ålsmyra.

 

Heiser

Fra toppen av Huldreheimen kan du kjøre ned til stolheisen i anlegget som er Sirdal eneste stolheis og den nærmest tilgjengelige fra Sør-Rogaland og Vest-Agder. Den tar deg opp til 928 meter, og har flere flotte og lange nedfarter. Du finner både lett, middels og vanskelige løyper ned fra toppen. I bunnen av Stolheisen finner du også en pizzeria som fikser deg en nydelig pizza og har ca. 150 sitteplasser innvendig og god plass på utsiden. Her kan du kan ta deg en pust i bakken med et godt og varmt måltid!

Kommer du i bil er det ved stolheisen vi har flest parkeringsplasser. Den letteste nedfarten fra stolheisen går via Koblingsheisen, som er en tallerkenheis på baksiden av Tjørhomfjellet. Denne heisen kobler sammen Tjørhomfjellet og Ålsheia, og fra denne kan du velge om du vil renne mot Ålsheia eller tilbake til stolheisen. Renner du mot Ålsheia kommer du til Nyestøl som består av to heiser, Dåfjell og Slettekvæv. Nyestøl er et av våre flotteste og luneste områder med brede nedfarter og ikke minst vår terrengpark for de som liker hopp og railer.

Fra Slettekvævheisen renner du inn til Ålsmyra via vår minste heis Hølen. På det flotte området Ålsmyra finner du Ålsheia burger med ca. 150 sitteplasser innvendig, i tillegg har du ca. 150 sitteplasser utenfor kafeen som ofte er godt besøkt. Ålsmyra har vært en hyggelig treffplass i over 50 år og er det den dag i dag! Her finner du alt som et alpinanlegg har å tilby egen skiutleie, kafé og ikke minst: områdets eneste anlegg for kveldskjøring i flombelyste bakker. Når du har fått deg en hvil i kaféen så tar du turen videre i vår dobbelheis som har egne flotte nedfarter, og du kan kose deg en hel dag her om du vil. På toppen finner du Fjellheisen som tar deg til starten av storslalomløypen og videre ned i Hølen.

 

Pizzeria/burger

Pizzeriaen i Tjørhomfjellet ligger like ved stolheisen i Tjørhomfjellet, og serverer et antall ferdiglagede pizzaer, Take away pizza for de kveldene dere ikke vil bruke tid på lage mat selv eller ustekt pizza for kvelden som kommer. Dere kan også egenkomponere favorittpizzaen til familien etter de smakene dere liker best fra utvalget vårt i råstoffer.

Ålsheia burger er et annet spisested som ikke er veldig langt unna, her får du deg en utsøkt hamburger. Spisestedet er åpent så lenge trekkene i Ålsheia er åpne.

 

Kjerag Lodge Restaurant og Bar

På jakt etter noe godt å spise mellom rundene i skibakken? På Kjerag Lodge kan du ta en rask lunsj, treffe venner, eller bare nyte et glass vin og en smårett. På kveldstid vil du oppleve god stemning, ekte råvarer og vennlig og effektiv service. I baren er det afterski, live musikk, quiz og en enkel og god barnemeny. I restauranten serveres det på dagtid enkle måltider som hamburger, pasta, salat eller et smørbrød i et lyst og rustikk lokale inspirert av naturen i nærheten. Kokkene lager rettene fra bunn av og kan skilte med gode lokale råvarer. Fokuset er på en god matopplevelse, selv når dere vil fortest mulig ut i bakkene for å stå mer på ski.

På kveldstid serverer vi à la carte-meny slik at dere kan nyte en fantastisk treretters middag i lune og varme omgivelser. Menyen endres jevnlig etter de ulike sesongene for lokale råvarer.

Etter middag, eller bare fordi dere har lyst, kan man ta en tur i baren. Her finner man hyggelig stemning og et bra utvalg av forskjellige drikker, øl, vin eller en cocktail.

Kjerag Lodge er åpen både sommer og vinter.

 

Vandring/fiske/bading

Sirdal har en aldeles nydelig natur! Det å bruke denne gir deg en absolutt sjelefred. Du kan vandre mer eller mindre hvor du vil i Sirdalsheiene og det er utallige fiske- og bademuligheter. I Tjørhomfjellet er det også tilrettelagt en nydelig badestrand som har blitt mer og mer populær. En anbefaling er å gå opp Litle Ukvigldalen opp til Mulehei og ned til Tjørhomfjellet. Gåturen er 2,5-3 kilometer i nydelig natur, etterpå kan du ta deg et bad på stranden og en kaffe i Kjerag lodge.

I Sirdal finner du utallige muligheter. Man kan gå både lokalt fra kolonihagen og oppover i fjellet, eller man kan gå innover i heiene som ligger rundt. Ta med fiskestang og benytt muligheten til å fange en nydelig fjellørret til å steke på bål eller primus. Like ovenfor kolonihagen mot sørvest finner du også et nydelig badevann – Indre Stemtjønn – bare 600 meter unna.

 

Mountaincarts og høyt og lavt klatrepark

Det skjer mye i Sirdal for tiden! Det siste er Mountain carts i Tjørhomfjellet like ved Kjerag Lodge i Hulderheimen. Her blir du trukket opp med heisen og renner ned igjen med cartene, dette er utrolig gøy for alle fra 12 år og oppover. Her er det ingen begrensing!

Høyt og Lavt klatrepark kommer også til Sirdal i dette området, for mer info om denne gå inn på hoytlavt.no hvor finner du all info om parken når dette står klart.

 

180km Langrennsløype

Sirdal har store områder tilrettelagt for forfriskende langrennsturer i variert terreng. Det totale løypenettet i Sirdal er på 180 km. Samtlige løyper er markert etter nasjonal standard, slik at du lett kan orientere deg og føle deg trygg underveis. Det er bare å gå over Svartevann så er du i Furåsen og hele løypenettet til Sirdal. Andre muligheter er Kvinen, Hønedalen eller Kvæven, som alle har dagsparkering for langrenn. Målsetningen er også å få til en løype fra kolonihagen på sikt, men det er foreløpig ikke avklart hvor denne skal gå.

 

Sinnes Fjellstue

Ligger ikke langt unna. Her får du en god middag, god stemning og hyggelig betjening. Sinnes Fjellstue ble pusset opp i 2017 og har blitt riktig fin og koselig. Her kan du også ta turen bort på langrenn og afterski, dette er en fin opplevelse om det er noe som passer for deg.

Sinnes Fjellstue er åpen helger og ferier gjennom vinteren

 

Landhandel

Like i nærheten, bare 1 kilometer unna, ligger Joker Sinnes, den absolutt største butikken i Sirdal. Her finner du det du trenger av matvarer.

Omlidbutikken er også et godt alternativ til Joker, da kjører du sørover mot Tonstad ca. 10 kilometer. Det kan være behagelig på de største utfartsdagene da dette er en mye roligere butikk disse dagene.

 

Turistinfo/fjellmuseum

Sirdal har et eget fjellmuseum på Kvæven. Det er flere flotte gamle bygninger på et tun og er absolutt verdt en tur. Du føler du går 100 år tilbake tid og kan se på alt mulig av redskaper fra gamle tider. Her på Kvæven finner du også turist informasjonen om det er noe du lurer på om alt det er mulig å gjøre i Sirdal.

 

Sirdal Huskeyfarm

Vinter som sommer er huskyfarmen åpen. Her kan du kjøre hundeslede, mate hundene, skyte på leirduer eller slå av en prat med Odd som har en historie som passer for enhver som kommer på besøk på farmen. Dette er en flott opplevelse som passer for alle.

© 2020