Om kolonihagen

Sirdal kolonihage er et helt nytt konsept i Sirdal, her får du kombinert det beste av alle årstider. Du kan kose deg i hagen på sommer og gå på ski på vinteren. Tanken bak konseptet er at vi skal få et annet type «hyttefelt». Her er det det sosiale og høy bruk som står høyest. Vi håper å få til en kolonihage i Sirdal hvor det dyrkes busker og andre vekster, at hagene blir stelt på sommeren. Selve bygningene har vi tegnet til å passe perfekt til en familie, men de vil også ha rom for besøk da det er 3 soverom i hyttene.

Målsetningen vår er at bruken på hyttene vil ha en betydelig høyere frekvens enn hva som ellers er normalt i Sirdal for øyeblikket.
Hva som dyrkes i hagene er opp til hver enkelt, men det er et minimum som skal gjennomføres for at det skal se greit ut gjennom hele sommeren og slik at det ikke blir hager som ikke blir stelt i det hele tatt. Det er derfor laget egne regler for selve kolonihagen som dere kan lese om under vedtekter.

På vinteren vil hyttene fungere helt som en vanlig hytte med god isolering og ut fra dagens byggestandard. Målsetningen er også å få opprettet en god langrennsløype opp fra området, dette ligger også inne som et krav fra kommunen. Det er også mulig å opprette noen mindre driftsbygninger i området som det vil være opp til kolonihagen å bygge. Dette vil da være opp til flertallet i kolonihagen om det er noe som skal gjennomføres.

Rik på Skihistorie

Ukvigldalen, som området heter, har en lang skihistorie bak seg. Dette var det første skikkelige vinterområdet i dalen, her lå hoppbakker og slalomløype opp til Oskeheia. Det myldret med liv i området på vinteren og vi hadde flere lokale hoppere på den tiden. Dessverre forsvant hoppsporten etter at bakken ble flyttet til Ålsheia.

Det var to hoppbakker, en stor og en liten, som du kan fortsatt se konturene av like ved kolonihagen. Om man vil ha seg en topptur i området og renne i bakkene hvor de første slalomløpene lå i området: ta på skiene og gå opp på Finndalsknuten like bak kolonihagen. Dette er en aldeles nydelig tur og flott nedrerenning. Her får du en hytte i skisportens «vugge» i Sirdal.

 

© 2020